Százéves polgárunkat köszöntöttük

Községünk patinás Tájháza számos megemlékezésnek adott helyet megnyitása óta. A június 21-i rendezvény azonban vélhetően kiemelkedett a sorból: Diósd 100 éves polgárát, az 1906. június 21-én született Weigl Lajost köszöntötték e napon családtagok, barátok, ismerősök, civil szervezetek képviselői, a képviselő-testület tagjai és a polgármesteri hivatal dolgozói. Spéth Géza polgármester (aki egyébként közeli rokona az ünnepeltnek) elérzékenyülve idézte fel Lajos bácsi hosszú életpályáját. Mint elmondta: nem minden településnek adatik meg, hogy ilyen szép kort megért polgárát ünnepelheti jubileumi születésnapján. A sors külön kegye, hogy Lajos bácsi szellemileg friss, egészségileg is jól bírja magát, a maga módján figyelemmel kíséri a faluban és a környezetében zajló eseményeket.

Lajos bácsit kedves versekkel köszöntötték óvodásaink, zeneszámokkal és szavalattal az ÁMK zenetagozatos diákjai Kőhidi Tamás vezetésével.

A család képviseletében szót kért az ünnepelt leánya. Füstér Endréné köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak az ünnepélyes köszöntés megszervezéséhez, lebonyolításához.

Az elhangzott meleg szavak, jókívánságok mellett a jeles napra számos ajándék, tárgyi emlék is emlékezteti majd Lajos bácsit: emléklap az önkormányzattól, egy hatalmas palack bor, a száz szál vörös rózsából összeállított csokor, a csillagszórókkal ékesített születésnapi torta, az egyik kereskedelmi televízió által – Komár László (aki szintén a Fradi törzsszurkolója) közreműködésével- forgatott film.

Kedves Lajos bácsi, Isten éltesse sokáig!