Beszámoló a Diósdi Német Kisebbségi Önkormányzat febr. 5-i üléséről

– Első napirendi pont eskűtétel volt. Wondrákné Sax Borbála képviselő lemondása miatt Kovács Christin került a testületbe. A kisebbségi önkormányzat új tagjának Hermann Ferenc, a Helyi Választási Bizottság elnöke adta át a megbízólevelet.
– A továbbiakban a testület egyhangúlag elfogadta a szervezeti és működési szabályzatról szóló határozat módosítását.
– Ugyancsak egyhangúlag került elfogadásra a 2007. évi költségvetésről szóló javaslat.
– Következő napirendi pont: Együttműködési megállapodás Diósd község önkormányzatával. – A továbbiakban Paszternákné elnök-asszony tájékoztatta a képviselő testületet, miszerint a vagyonnyilatkozatok leadása rendben megtörtént.
– A nyelvápolással kapcsolatos feladatok megtárgyalásánál a meghívott Mihály Józsefné vezető óvónő elmondta: részükről készség mutatkozik a gyermekek német nyelvoktatásával kapcsolatban. Vállalják az igények óvódában történő összegyűjtését.
– A testület részletesen foglalkozott közelgő farsangi rendezvényükkel. Február 18-án, 15 órai kezdettel a Közösségi Házban a családfakutatás ismételt bemutatása, azt követően fánk-szemle, majd néhány tétényi zenész sramli-muzsikája.
– Aktuális kérdések címszó alatt Paszternákné elnöknő tájékoztatást adott, miszerint Országos és megyei kisebbségi választásra kerül sor március 4-én, amelyen a diósdi elektorok is leadják szavazataikat.
– Záró napirendi pontként az elnök-asszony tájékoztatta a testületet az előző ülés utáni fontosabb eseményekről, konkrétan arról, hogy a Diósdi Önkormányzat elfogadta együttműködési megállapodásukat, valamint, hogy költségvetésük elfogadása még várat magára.
Az ülésen Spéth Géza Diósd község polgármestere is megjelent, aki a költségvetés témához kapcsolódva rövid tájékoztatást adott.
G.H.K.